Puppet Consultancy

Ik ben beschikbaar voor kortlopende consultancy-opdrachten in een groot deel van Nederland. Door mij in te huren, kunt u uw Puppet-implementatie optimaal laten verlopen.

Ook voor bestaande implementaties kan ik ondersteunen bij:

  • Workflow en CI/CD
  • Code-review met Github, Gitlab, Bitbucket of Gerrit
  • Automatische unit- en acceptatietests
  • Reviewen implementatie
  • Training on-the-job

Driemaal besparen

Soms is het nodig geld uit te geven voordat je kunt besparen. Mijn diensten verdienen zich ruimschoots terug op de volgende manieren:

In 1 keer goed

Tijdens mijn vele Puppet-implementaties heb ik gaandeweg veel expertise opgebouwd. Door mijn gebrek aan ervaring tijdens deze implementaties heb ik meerdere keren hele stukken overgedaan omdat ik gaandeweg de beste technieken voor deze omgevingen ontdekte.

Het naderhand aanbrengen van structurele wijzigingen in de manifests kostte veel extra werk omdat voorzichtigheid was geboden. Er was namelijk al een flink aantal opgeleverde servers in productie gegaan.

Ervaring is belangrijk om dit soort ‘voortschrijdend inzicht’-issues te vermijden. U bespaart niet alleen tijd en geld door deze opzet in 1 keer goed te doen, maar voorkomt ook het risico op problemen door onnodige changes in de Puppet-configuratie.

Snelheid

Door mijn uitgebreide Puppet-ervaring heb ik al veel verschillende situaties en implementaties meegemaakt. Daardoor gaat u met mijn hulp een stuk sneller van start en sluit uw Puppet-implementatie naadloos aan op uw bestaande infrastructuur.

Training on the job

Ik deel graag mijn kennis! Door de implementatie samen met de beheerders uit te voeren, draag ik hen de toegepaste kennis ook over. Voorwaarde is wel dat zij de Puppet Fundamentals training hebben voltooid, of vergelijkbare kennis in de praktijk hebben opgedaan.

Investeren in kennis

Door mij volledig op Puppet te richten, kan ik niet alleen mijn ervaring uitbouwen, maar ook investeren in mijn kennis zodat ik kan beschikken over de laatste know-how en best-practices.

Mede dankzij mijn goede contacten bij PuppetLabs, online resources en het jaarlijks bezoeken van PuppetConf is mijn kennis volledig up-to-date.

Aangezien ik de Puppet-cursussen geef voor Nederland sta ik altijd vooraan wanneer er een nieuwe training is ontwikkeld. Er wordt voor zo’n gelegenheid een “Train the Trainer” sessie georganiseerd ergens in Europa.

Samen komen we verder

Ik geloof absoluut niet in de ‘over de schutting’ methode. Wanneer u mij inhuurt, ga ik uw Puppet-implementatie samen met uw beheerder(s) uitvoeren. Puppet wordt een kritisch deel van uw infrastructuur en enige Puppet-kennis moet dan ook in-house aanwezig zijn.

Om iedereen in de organisatie kennis te laten maken met de grote voordelen van Puppet kan ik een technische presentatie/demonstratie aanbieden, zoals ik bij diverse PuppetConf, PuppetCamp en FOSDEM evenementen heb gedaan.

Om duidelijk te maken wat ik in korte tijd voor uw organisatie kan betekenen, heb ik een aantal ‘Diensten’ gedefinieerd:

Neem vooral even contact op voor meer informatie!