Puppet 3 cookbook review

Written by Ger Apeldoorn on. Posted in Nieuws

Onlangs is er een nieuwe versie uitgekomen van het Puppet Cookbook door John Arundel. De uitgever is zo vriendelijk geweest om mij een kopie toe te sturen voor review.

Het boek is eigenlijk een verzameling van tips en brengt nuttige ideeën die je kunt gebruiken. Het varieert van de basics tot redelijk geavanceerd en het betrekt ook enkele externe hulpmiddelen (zoals git, hiera, vagrant) hierbij. Door de vaste structuur waarmee elke tip is opgebouwd lees het boek makkelijk weg.

Wat ik jammer vind is dat bij alle voorbeelden zelfgemaakte modules wordt gebruikt, terwijl het vaak handiger is om om goede module van de Forge te downloaden. Daarnaast komende behandelde onderwerpen redelijk willekeurig over.

Alles bij elkaar vind ik dit boek toch een aanrader. Hoewel de informatie ook wel te vinden is op het internet, kun je bij het doorbladeren van dit boek nuttige ideeën opdoen. Door de vaste structuur is elke tip makkelijk toe te passen.

Webshop uitgever

Labels:,